2.7.13

Naturliga kvinnor är lite som att kleta in offentliga platser med sin diarré

Äckliga saker är alltid äckliga saker. Som till exempel pruttar, ingrodd svett eller kräks. Det händer alla, men det är ganska så äckligt när det händer.
Men det är en väldigt stor skillnad på äcklet om det kommer från en kvinna eller en man. Har ni tänkt på det?

Äckligheten är något naturligt. Vi kan oftast inte hjälpa att vi är lite äckliga, det är naturen som har skapt oss sådana. Både män och kvinnor skapades med förmågan att svettas, dregla, bajsa och lukta illa ur munnen.

För allas trevnad kan man vidta vissa åtgärder för att minska på eventuell äcklighet. Man kan duscha lite då och då när man känner att det börjar lukta i armhålorna. Man kan vänta med att fisa tills man är ensam i rummet. Man kan välja att kissa i toalettstolen och sedan spola, istället för att kissa mot en vägg i stan som många kommer att gå förbi och känna ens kissdoft från.

Ändå finns det helt andra krav på kvinnor att ta hand om sin äcklighet än det finns på män. Det finns så många krav att till och med det som inte är särskilt äckligt måste elimineras.
Detta samtidigt som män har ganska så fritt spelrum att leva ut sin äcklighet. Svettfläckar på skjortan? Oj, inte så trevligt, men okej - du är faktiskt man och svett är naturligt. Pruttade du högt? Pinigt, men gör ett skämt av det så skrattar folk med dig istället för mot dig. Kissnödig? Varsågod, här är en husvägg!

En hel del saker som är naturliga och från början inte särskilt äckliga har av någon anledning fått en absolut noll tolerans-stämpel när det förekommer hos kvinnor.
I vissa fall rör sig om saker som inte bara accepteras lättare hos män, utan till och med ses som självklara och inte ett dugg konstiga. Ingenting man tänker på. Men ytterst anmärkningsvärt om det syns hos en kvinna!

Vi har till exempel brösten.
Kvinnor och män har båda bröst. De ser lite olika ut, men synen på dem är ännu mer olik!
Mäns bröst är ungefär som deras axlar, knän eller andra delar av kroppen som man generellt inte har några starka åsikter om. Visst kan man diskutera hur denna del av kroppen "bör" se ut och när det är okej att blotta den, men det är just det - det finns tillfällen när det är helt okej att blotta den.
Kvinnor har ingen lista på offentliga platser eller situationer när tröjan med fördel kan tas av. Den enda gången det är okej är om man är med i en porrfilm eller blir fotad av en porrfotograf (och även då får man förstås vara beredd på att ta kritik för det).

Nu är det ju så här att kvinnor ibland får barn som de vill amma. För att amma krävs ett bröst. Då lyder regeln: stanna hemma! Det spelar ingen roll att du redan suttit instängd hemma i tre veckor och behöver gå ut en stund. Kan det hända att du behöver ta fram tutten i ett par minuter? Stanna då för guds skull hemma och utsätt inte dina medmänniskor för detta hemska!

Bröst är naturliga. Och för män är det naturliga något okontroversiellt och helt okej. För kvinnor är det en styggelse att vara naturlig. En styggelse! Skyl dig, kvinna!

Sedan har vi ett annat naturligt men ack så problematiskt fenomen: hår.
När pojkar och flickor kommer i puberteten börjar deras kroppar gro ut hår runt könet, i armhålorna, på bröstet (fun fact! did you know that kvinnor också har hår på bröstet?), i ansiktet (åter igen, händer även kvinnor) och en massa andra platser där man inte riktigt förstår varför man egentligen ska ha något hår.
För män är detta ungefär som att ha tänder i munnen. För kvinnor är detta ungefär som att alla ens tänder skulle bli bruna och sneda och alltid lukta gammal kompost.
Lustigt va?
Att något som händer både kvinnor och män kan få så olika resultat. Att något som är naturligt får förbli naturligt om man är man, men ses som det mest onaturliga och sjuka som finns om man är kvinna.

På sina håll ifrågasätts den här dikotomin. För egentligen är den ju ganska absurd. Hur kan det komma sig att något så naturligt och vanligt som hår eller bröst ses som något som måste döljas och förnekas hos kvinnor? Hur kan det komma sig att reaktionerna är så starka gentemot bröstexponering och hårväxt hos kvinnor samtidigt som det accepteras fullt ut hos män?

Den absolut vanligaste argumentet när någon för saken på tal är att det är Äckligt.
Anledningen att kvinnor inte borde ha hår är för att det faktiskt är Äckligt för andra att se. Anledningen till att kvinnor ska undvika att amma offentligt eller av andra skäl visa brösten är att det faktiskt är Äckligt för andra att se.
Äckligt! Eller pratar vi om en man? Jaha, men då är det ju lugnt.

Svett luktar illa. Bajs och kiss luktar ännu mera illa. Bröst och hårväxt luktar ingenting, ändå jämförs det med de mest äckliga saker vi kan tänka oss.
Om kvinnor ska strunta i att raka sig kan man ju lika gärna sätta sig i parken och bajsa! Det är ju också naturligt!
Lustigt att ingen tänker på det när det kommer till håriga män. Att de lika gärna skulle kunna uträtta sina behov offentligt - det är ju också naturligt!
Ja, just det, jag glömde. Det gör de ju redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar