16.2.16

Världens största offerkoftor

Offermentalitet. Att spela offer. Offerkofta.
Orden talar sitt tydliga språk - att vara eller uppleva sig själv som ett offer är ingenting statushöjande eller uppskattat i dagens "var och en sin egen lyckas smed"-samhälle. Spelar ingen roll hur offermentaliteten tar sig uttryck eller vad den leder till, den ska bort helt enkelt och folk ska sluta gnälla så förbannat. Ger man uttryck för en invändning, ett missnöje, en liten känsla av besvikelse eller ledsamhet, då spelar man offer och är det något vi inte har någon jävla pardon med så är det alla dessa evinnerliga offerkoftor.

Vilka är då de största offerkoftorna i detta samhälle?
Många skulle säga feministerna. Där kan vi snacka om offermentalitet. Är det inte de lägre lönerna och de sexuella trakasserierna så är det våld i förhållanden och sämre läkarvård. Det finns liksom ingen ände på allt elände som feministerna radar upp och tjatar om.
Men jag tror bannemig att jag har hittat feministernas övermän när det kommer till att spela offer. Med betoning på män.

Javisst, det är män jag tänker på. De är kanske samhällets absolut största offerkoftor i dagens läge.
Vad grundar jag då detta på?
Låt mig göra en lista över alla de problem som män lider oproportionerligt mycket över istället för att gaska upp sig, sluta klaga och göra det bästa av situationen (sådär som alla offer borde göra):

- Drinkar och dörrar.
Män måste bjuda kvinnor på drinkar samt hålla upp dörrar för kvinnor. "Måste" är förvisso en sanning med modifikation, men enligt många män är detta halvaktuella krav ett oerhört stort och betungande problem, i direkt paritet med till exempel att bli våldtagen eller att få en sämre lön för likvärdigt arbete.
Lösningen här är förstås att inta offerposition och hävda att det är stört omöjligt att bryta sig loss från detta fullkomligt omänskliga krav på generositet och vänlighet riktat till den lilla klick av vaginabärande människor som mannen ifråga attraheras av. Alla former av samtal kring alternativa metoder att närma sig varandra över könsgränserna är en absolut omöjlighet eftersom det finns en och annan kvinna där ute som uppskattar att slippa betala för drinkar. Problemet är alltså olösbart och den enda utvägen är offerkoftan.

- Liggbristen.
Män får inte ligga. Eller okej, de får kanske ligga lite ibland men inte hur som helst, när som helst och med vem som helst. Detta beror på att kvinnor ställer krav såsom exempelvis kondom, ovilja att genomföra samlag vid dejt-tillfället eller det fullkomligt vansinniga argumentet "du är inte min typ". Att det sistnämnda ens får förekomma i ett modernt samhälle är under all kritik! Kan ni tänka er hur det känns för en man att bli avvisad av en kvinna på det sättet? Jag kan lova att det är värre än när samma sak händer en kvinna. Det känns dessutom mycket värre för en man att uppleva detta än vad det känns för en kvinna att bli tvingad till sex av en man som inte uppskattar att bli avvisad. MYCKET värre. Jag lovar.
Ja, just det. Höll nästan på att glömma lösningen på problemet. Lösning? Det finns ingen lösning, men det känns i alla fall lite trösterik att gå runt och vara förbannad på kvinnor för att de inte släpper till.

- Våld mot män.
Våld mot män förekommer, så även våldtäkt. Lösningen på detta är GIVETVIS inte att exempelvis starta en mansjour för att hjälpa drabbade män, eller bedriva olika former av preventivt arbete för att fånga upp och omvända framtida våldsutövare. Trodde du verkligen det? Haha!
Lösningen på att otaliga män årligen utsätts för misshandel, våldtäkt och är förstås att bli väldigt arg på kvinnor. Kvinnor tror minsann att de har ensamrätt på att bli sönderslagna och förnedrade av män, men det har de inte alls det! Män kan också drabbas av våld, vilket givetvis är ett utmärkt triumfkort i offer-kortleken. Problem är inte till för att lösas, de är till för att användas som motargument när andras problem dryftas.

- Anpassning i förhållanden.
Att bli ihop med en kvinna är för en man ungefär som att elda upp alla sina ägodelar, skjuta alla sina vänner, karva ut sina egna ögon med sked och sedan hoppa framför ett tåg. Ungefär. Varför är det då så hemskt? Jo, för att kvinnor ställer krav. Utöver de redan överväldigande kraven på att hålla upp dörrar och bjuda på drinkar så vill kvinnor i förhållanden med män ofta exempelvis umgås och prata med sina män (!), få hjälp av sina män med att tvätta, diska och städa (!!) samt få uppskattning av sina män (!!!). Om ni inte efter att ha läst detta känner en klump i magen av samma slag som när man ser ett inslag på tv om fattiga, svältande barn så är det något allvarligt fel på er empati.
Man skulle kanske kunna tro att det faktum att kvinnor också har krav på sig att exempelvis lyssna på sina män, sköta största delen av hushållsarbetet samt berömma och uppmuntra sina män i alla lägen är en liten tröst. Men det är det inte! Kraven på kvinnor är ju för fan bara vanlig jävla anständighet. Kraven på män däremot är ett förtryck.
Lösningen är att sluta bli ihop med kvinnor. Nej, jag skojar bara. Män fortsätter att bli ihop med kvinnor ändå, trots att det är en sådan fruktansvärd plåga att dela vardag med någon som visar sig vara mer människa än Barbara-docka. Grav offerkofta på den.

- Kvinnor styr allt.
Ni vet det här med att diverse styrelser består av typ 90% män och några kvinnor? Det här med att vi aldrig har haft en kvinnlig statsminister? Det här med att det finns forskning på att kvinnliga chefer ses som sämre än manliga även om de arbetar likadant? Detta med att kvinnor under stora delar av historien inte har fått arbeta eller studera eller rösta?
Allt det där är petitesser. Har man lite koll så vet man att kvinnor styr allt. Och när jag säger allt så menar jag ALLT. Det är till exempel kvinnor som uppfostrar barn. Bara en sådan sak. Ja, precis. Det och en massa annat. Exempelvis att män till exempel måste lyssna på kvinnors babbel för att få ligga med dem. Det är makt! Eller för att återgå till det här med att män måste öppna dörrar för kvinnor - man hisnar av vilken makt kvinnor faktiskt besitter! Otroligt. Det slår ut all makt som kungar, presidenter, patriarker och andra herrar haft genom historien, sammanlagt. Mäns så kallade "makt" över sådant som att styra samhället och sätta agendan framstår plötsligt som otroligt fjuttig när man föreställer sig en kvinna som uppvaktas av två män samtidigt och har makten att välja mellan dessa.
Lösning då? Eftersom kvinnlig makt ligger i generna, stenåldern samt Gud så går det dessvärre inte att göra något åt problemet, det enda man kan göra är att vara otroligt förbittrad och förbanna det faktum att man föddes till att bli lyssnad på av alla men tvingas leva utan den otroliga makt det ger att enligt skrönor kunna slippa undan fortkörningsböter genom att ha stora bröst och gråta.
The offerkofta is so strong in this one I can't even.

- Kvinnor får spela offer.
Ja, ni läste rätt. Även om män är otroligt bra på att känna sig som offer så är det i själva verket något väldigt förbjudet för män. Män ska inte vara offer. Kvinnor däremot ska gärna vara offer vilket förstås gör kvinnors liv otroligt mycket bättre än mäns. Vem vill inte vara ett offer liksom? Så jävla gött. Några fördelar med att ses som ett offer är till exempel att alla föraktar en, att ingen orkar lyssna på en eftersom de tycker att man bara gnäller samt att man behandlas som att man är lite dum i huvudet. Allt detta är väldigt åtråvärt för män, troligtvis för att det är en så exotisk och ovan känsla för män att bli föraktad, icke lyssnad på samt behandlad som ett barn (något som ofta upplevs en aning mer välbekant och vardagligt för kvinnor).
Lösningen på att män inte får se sig som offer är förstås att se sig som ett offer ändå. Ganska rimligt faktiskt. Kanske den mest rimliga lösningen hittills i min lista.

- Kvinnor framställs som duktiga, män som dumma.
Ta vilken film eller vilket tv-program som helst. Okej, inte vilket som helst. Men några i alla fall. I några tv-serier och filmer så framställs faktiskt den manliga huvudpersonen som jätteknäpp och barnslig. Eller som en elak skurk. Medan kvinnan då framställs som väldigt duktig som går runt och städar, bryr sig om andras känslor och håller ställningarna i allmänhet utan att klaga. Ofta är hon snygg också. Män däremot är snygga ibland och fula ibland. Ibland framställs de som elaka och ibland som snälla. En del män framställs som smarta och andra som korkade. Några män skildras som riktiga hjältar medan andra är ganska vanliga. En del män är tjocka och en del är smala. Kvinnor däremot är nästan alltid fina att se på, tillräckligt smarta för att hjälpa till att lösa problem men inte tillräckligt smarta för att klara sig själva samt oftast snälla och fogliga.
Det säger sig självt att det är orättvist mot män att de tvingas spegla sig själva i mängder av olika karaktärer med olika personligheter och många repliker, medan kvinnor bara har en enda idealbild, i form av en alltid fräsch och präktig tjej vars smink aldrig rinner och vars vilja aldrig stretar emot, att rätta sig efter. Givetvis lider män oerhört av detta.
Lösningen är... lösningen... äh, vadå lösning? Allt är orättvist mot män, det räcker så.

- Män dör tidigare.
Boom. Där satt den. Det blir inte tyngre än så här. Må så vara att många manliga dödsfall beror på bildrullighet, allmänt risktagande och dålig omsorg om den egna hälsan, det vill säga saker som i någon mening kan hänvisas tillbaka till egna val. Må så vara att skillnaden i livslängd mellan kvinnor och män faktiskt minskar och är på väg att suddas ut. Må så vara att kvinnor under sin förmodat längre livstid också lider av fler åkommor, ofta mår sämre psykiskt, utsätter sina kroppar för större påfrestningar och möts av en vård som är okunnig om hur kvinnors kroppar skiljer sig från mäns samt avfärdar kvinnors symptom i högre utsträckning än mäns.
Likförbannat. Statistiken talar sitt tydliga språk. Vi snackar död här. Som sagt, det blir inte tydligare. Vad du än säger nu, vilka problem du än tar upp, så drunknar allt i den fruktansvärda orättvisan att män generellt har förmånen att ligga som demenspaket något kortare än kvinnor.
Lösning? Offerkofta. Punkt.

Jag skulle kunna fortsätta länge. Det finns så otroligt många områden där män kan spela offer. Tanken svindlar. Det gör ont i hjärtat. Halva mänskligheten, de människor vi möter varje dag och som utan vår vetskap kämpar med detta oerhörda lidande... Nu har jag i alla fall upplyst er lite om hur män är de absolut största offerkoftorna på planeten.
Stackars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar